ΜΑΖΙ…ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ BLENDED

Jun 04, 2014 589
Published in TV Series

H ιστορία ξεκινάει όταν ύστερα από ένα καταστροφικό ραντεβού στα τυφλά, οι single γονείς Λόρεν και Τζιμ συμφωνούν σε ένα μόνο πράγμα: δεν θέλουν να ξαναϊδωθούν πότε!

Rate this item
(0 votes)

Αφού όμως οργανώσουν και οι δύο εντελώς τυχαία τις ίδιες οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά τους, είναι καταδικασμένοι να μοιραστούν μία σουίτα σε ένα πολυτελές θέρετρο για μία εβδομάδα. Η ταινία “ΜΑΖΙ...ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ” σηματοδοτεί την τρίτη ρομαντική κομεντί όπου συμπρωταγωνιστούν οι Άνταμ Σάντλερ και Ντρου Μπάριμορ. Σκηνοθετεί ο Φράνκ Κοράτσι, ο οποίος έχει ξανα σκηνοθετήσει τον Άνταμ Σάντλερ στις ταινίες “Ο ΝΕΡΟ-ΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ” και “CLICK”, “Η ΖΩΗ ΣΕ FAST FORWARD”. Η ταινία είναι μια διασκεδαστική ρομαντική κομεντί που μας ταξιδεύει στην απρόβλεπτη και αστεία πλευρά της αγάπης. Το καστ πλαισιώνουν ακόμα οι Γουέντι ΜακΛέντον-Κόβεϊ (“ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ”), Τζεν και Τζόελ ΜακΧέιλ (“COMMUNITY”), Κέβιν Νίλον (“WEEDS”), Τζέσικα Λόου (“ROBOTDOWN”), Τέρι Κρoυς (“ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ 2”), Μπέλα Θορν, Ζαν Χενρί (“BUNHEADS”) και Μπράξτον Μπέκαμ (“ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ”). Τα γυρίσματα του μεγαλύτερου μέρους της ταινίας έχουν γίνει στη Νότια Αφρική.

Στο “ΜΑΖΙ… ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ”, το ντουέτο Μπάριμορ-Σάντλερ είναι πιο δυνατό από ποτέ..! Οι δυο τους ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1998, στη ρομαντική κομεντί “ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΟΥ”, όπου το κοινό τους αγάπησε..! Ο αυθορμητισμός και η μοναδική χημεία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους, τούς οδήγησε στο να συμπρωταγωνιστήσουν για τρίτη φορά, στο “ΜΑΖΙ...ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ”. Η οικειότητα και η άνεση που έχουν μεταξύ τους τούς κάνει τρομερά αστείους”, όπως δηλώνει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Φρανκ Κοράτσι. Σύμφωνα με τον Σάντλερ, το μυστικό στη χημεία τους είναι πως...”δεν υπάρχει ερωτική έλξη”! Και οι δύο έχουν εξελιχθεί, σε σχέση με τους προηγούμενους ρόλους τους, αφού υποδύονται χωρισμένους γονείς, με παιδιά κι ευθύνες. Ενώ οι πρώτες τους ταινίες επικεντρώνονται περισσότερο στον έρωτα στο ξεκίνημα του, η συγκεκριμένη εστιάζει στον έρωτα στα πιο ώριμα στάδιά του.

Η ταινία πραγματεύεται θέματα όπως η οικογένεια, η αγάπη, οι καθημερινές ευθύνες των γονιών. “Ο διαρκής αγώνας του να προσφέρεις το καλύτερο στα παιδιά σου, η αγάπη, και η συνεχής αφοσίωση προς αυτά, απασχολούν τους περισσότερους γονείς σήμερα. Επιπλέον, “αρκετοί single γονείς σήμερα συμμερίζονται ένα από τα βασικά μηνύματα της ταινίας: η προτεραιότητα δεν είναι το να βρεις απλώς έναν σύντροφο, αλλά κάποιον που θα είναι καλός με τα παιδιά σου”, όπως ισχυρίζεται η Μπάριμορ.

Η ίδια δηλώνει πως ένας από τους βασικούς λόγους που την τράβηξαν στο συγκεκριμένο σενάριο είναι πως ήθελε να δει μια ταινία αστεία και συγχρόνως, μια ταινία με συναίσθημα. Το κωμικό στοιχείο σε συνδυασμό με το συναίσθημα επιτυγχάνεται με τα παιδιά, τα οποία αποτελούν βασικό πυρήνα της ταινίας και κρίσιμο παράγοντα στην εξέλιξη της πλοκής. Ακόμα, “αυτό που διαφοροποιεί την συγκεκριμένη ρομαντική κομεντί από τις υπόλοιπες, είναι πως οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Λόρεν (Ντρου Μπάριμορ) και Τζιμ (Άνταμ Σάντλερ), δεν ερωτεύονται με το συνηθισμένο τρόπο, αλλά λόγω της αφοσίωσης που τρέφουν για τα παιδιά τους και της κοινής τους επιθυμίας να είναι καλοί γονείς.”, υποστηρίζει ο Κοράτσι. “Ο έρωτας μεταξύ τους είναι απρόσμενος”, συνεχίζει. “Στην αρχή της ταινίας, μοιάζουν τόσο ασύμβατοι χαρακτήρες, αλλά καθώς εξελίσσεται η πλοκή, συνειδητοποιούμε πως οι ζωές τους δεν διαφέρουν και τόσο. Αυτό που χρειάζεται για να γίνει το κλικ είναι το ταξίδι σε μια άλλη Ήπειρο, την Αφρική...”

Τα γυρίσματα του μεγαλύτερου μέρους της ταινίας στη Νότια Αφρική, όρισαν σε μεγάλο βαθμό την ατμόσφαιρα της ταινίας. Ο Κοράτσι δούλεψε για πρώτη φορά στην Αφρικανική ήπειρο κι ενθουσιάστηκε: “Η εμπειρία των γυρισμάτων στη Νότια Αφρική είχε μια αξιοσημείωτη επίδραση στην ατμόσφαιρα της ταινίας, λόγω της άγριας φύσης, αλλά και του Νοτιοαφρικάνικου πολιτισμού”. Τα άγρια ζώα είναι κι αυτά πρωταγωνιστές. Στην ταινία βλέπουμε λιοντάρια, τσιτάχ, ελέφαντες, ρινόκερους, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, ιπποπόταμους, κροκόδειλους! Η Νοτιοαφρικανική μουσική αποτελεί κι αυτή καθοριστικό παράγοντα στο κλίμα και τη διάθεση της ταινίας. Η χορωδία “Thathoo” που βλέπουμε στην ταινία, λειτουργεί κάπως όπως ο Χορός στις αρχαίες Ελληνικές τραγωδίες, και σίγουρα “προσθέτει “χρώμα” στην ιστορία”, σύμφωνα με τον συνθέτη Ρούπερτ Γκρέγκσον-Γουίλιαμς, ο οποίος συνεργάζεται για τέταρτη φορά με τον Κοράτσι.


Σκηνοθεσία: Φράνκ Κοράτσι

Πρωταγωνιστούν: Άνταμ Σάντλερ, Ντρου Μπάριμορ, Τζεν ΜακΧέιλ,
Γουέντι ΜακΛέντον-Κόβεϊ, Τζόελ ΜακΧέιλ, Κέβιν Νίλον,
Τζέσικα Λόου, Τέρι Κρούς, Μπέλα Θορν, Ζαν Χενρί,
Μπράξτον Μπέκαμ