Η GOOGLE και η LUXOTTICA ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία για τα Glass

Mar 28, 2014 634
Published in Technology
Η GOOGLE και η LUXOTTICA ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία για τα Glass, προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες, εικονικές συσκευές που θα μπορούν να φορεθούν. Η συμφωνία για τα Glass προαναγγέλλει μια νέα αγορά έξυπνων οπτικών ειδών.
Rate this item
(0 votes)

Ο Όμιλος Luxottica S.p.A. (MTA: LUX, NYSE: LUX), ηγέτης στον τομέα του σχεδιασμού, της κατασκευής, της διανομής και της πώλησης ανώτερης ποιότητας οπτικών ειδών, οπτικών ειδών πολυτελείας και αθλητικών οπτικών ειδών, και η Google Inc. (NASDAQ: GOOG), ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή μιας νέας γενιάς οπτικών ειδών για τα Glass.

Η σημερινή ανακοίνωση αφορά μια εκτεταμένη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Luxottica και της Google, οι οποίες θα συνεργαστούν σε διάφορες προσπάθειες δημιουργίας καινοτόμων, εικονικών συσκευών που θα μπορούν να φορεθούν. Μέσω αυτής της σχέσης, η Luxottica και η Google, οι οποίες αμφότερες δίνουν το ρυθμό στις αντίστοιχες βιομηχανίες τους, θα συνδυάσουν κατασκευαστές λογισμικού υψηλής τεχνολογίας με σχεδιαστές μόδας και επαγγελματίες του τομέα οπτικών ειδών. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Εταιρείες θα δημιουργήσουν μια ομάδα ειδικών, αφιερωμένη στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη, στη δημιουργία εργαλείων και στη μηχανική προϊόντων Glass που θα καταργούν τα σύνορα μεταξύ της υψηλής μόδας, του lifestyle και της πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Η Luxottica προσέθεσε ότι οι δύο κύριες ιδίες επωνυμίες του Ομίλου, η Ray-Ban και η Oakley, με 10ετή κληρονομιά στην τεχνολογία που μπορεί να φορεθεί και που εξελίχθηκε από MP3 σε συσκευές HUD, θα αποτελέσουν μέρος της συνεργασίας με τα Glass. Ωστόσο, λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα νέα προϊόντα θα αποκαλυφθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη Google και είμαστε υπερήφανοι που για ακόμη μία φορά δίνουμε το ρυθμό στη βιομηχανία οπτικών ειδών, όπως κάνουμε για περισσότερα από 50 έτη αριστείας», είπε ο  Andrea Guerra, Chief Executive Officer του Luxottica Group.

«Ζούμε σε έναν κόσμο που η τεχνολογική καινοτομία έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο που επικοινωνούμε και που αλληλεπιδρούμε σε οτιδήποτε κάνουμε. Πιο σημαντικό, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πλέον έχουμε την προσφορά από την τεχνολογία και τη ζήτηση από τον καταναλωτή, για τεχνολογικά προϊόντα και εφαρμογές που μπορούν να φορεθούν. Διαβλέποντας αυτό το μέλλον, τα τελευταία έτη η Luxottica επένδυσε σημαντικά στη μελέτη της ανάπτυξης των τεχνολογικών μας πλατφορμών και των ψηφιακών μας λύσεων, που συνδυάζονται  με την αριστεία των προϊόντων μας. Πιστεύουμε ότι μια στρατηγική συνεργασία με έναν ηγέτη όπως η Google αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για τη διάνοιξη ενός νέου δρόμου εξέλιξης στη βιομηχανία μας και την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών των καταναλωτών σε παγκόσμια κλίμακα. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να συνδυάσουμε τη μοναδική τεχνογνωσία, τη βαθιά γνώση και την ποιότητα του Ομίλου μας με την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογική τεχνογνωσία της Google και να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά επαναστατικών συσκευών».

«Η Luxottica έχει μια εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία 50 έτη, ως σχεδιαστής, κατασκευαστής και διανομέας κάποιων από τις πλέον επιτυχημένες και γνωστές επωνυμίες οπτικών ειδών σήμερα», είπε ο Vice President  της Google και επικεφαλής του Google X Astro Teller. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους, δεδομένου ότι προσπαθούμε να ωθήσουμε τα Glass και την ευρύτερη βιομηχανία στην αναδυόμενη αγορά των έξυπνων οπτικών ειδών».

Η πρώτη συλλογή  που θα δημιουργηθεί από τη συγκεκριμένη συνεργασία θα συνδυάζει υψηλή τεχνολογία με avant-garde σχεδιασμό, προσφέροντας ότι καλύτερο σε όρους στυλ, ποιότητας και απόδοσης. Αυτές οι προοδευτικές συσκευές θα είναι το αποτέλεσμα μιας νέας και μοναδικής στρατηγικής προσέγγισης, η οποία θα αντανακλά την προσοχή στη λεπτομέρεια, την ασυμβίβαστη ποιότητα και την τεχνολογία της παγκόσμιας αγοράς. Η επιτήδευση και η κομψότητα αυτής της νέας γενιάς προϊόντων θα αποτελέσουν ένα δραματικό βήμα εμπρός, σε μια εξελισσόμενη κατηγορία, και θα ενισχύσουν την εμπειρία του καταναλωτή στο συγκεκριμένο τομέα.

Luxottica Group – Contacts
Cristina Parenti
Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου
Τηλ.: +39 (02) 8633 4683
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Alessandra Senici
Διευθύντρια Σχέσεων Επενδυτών Ομίλου
Τηλ.: +39 (02) 8633 4870
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Όμιλος Luxottica S.p.A.
Ο Όμιλος Luxottica ηγείται της αγοράς οπτικών ειδών υψηλής ποιότητας, πολυτελείας και αθλητικών οπτικών ειδών, με περίπου 7.000 καταστήματα λιανικής πώλησης γυαλιών ηλίου και οράσεως στη Βόρεια Αμερική, στην Ασία – Ειρηνικό, στην Κίνα, στη Νότιο Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη, και με ένα δυνατό και ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο μαρκών. Στις ιδίες επωνυμίες του ομίλου Luxottica περιλαμβάνεται η Ray-Ban, η πλέον διάσημη επωνυμία γυαλιών ηλίου διεθνώς, καθώς και εταιρείες όπως η Oakley, η Vogue Eyewear, η Persol, η Oliver Peoples, η Alain Mikli, και η Arnette, αλλά και εταιρείες με σχετική άδεια, όπως η Giorgio Armani, η Bulgari, η Burberry, η Chanel, η Coach, η Dolce & Gabbana, η Donna Karan, η Polo Ralph Lauren, η Prada, η Starck Eyes, η Tiffany και η Versace. Επιπρόσθετα στο παγκόσμιο δίκτυο χονδρικής που καλύπτει 130 χώρες, ο Όμιλος διαχειρίζεται ηγέτιδες αλυσίδες λιανικής σε μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των LensCrafters, Pearl Vision και ILORI στη Βόρεια Αμερική, των OPSM και Laubman & Pank στην Ασία – Ειρηνικό, της LensCrafters στην Κίνα, της GMO στη Λατινική Αμερική, και της Sunglass Hut διεθνώς. Τα προϊόντα του Ομίλου σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις έξι εγκαταστάσεις του με έδρα την Ιταλία, σε δύο εξολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, σε μία στη Βραζιλία και σε μία κατασκευής αθλητικών οπτικών ειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έτος 2013, ο Όμιλος Luxottica δημοσίευσε καθαρές πωλήσεις ύψους άνω των 7,3 δις Ευρώ. Πρόσθετες πληροφορίες περί του Ομίλου διατίθενται στην ιστοσελίδα www.luxottica.com.


Σχετικά με τη Google 
Η Google αποτελεί παγκόσμιο τεχνολογικό ηγέτη, επικεντρωμένο στη βελτίωση των τρόπων σύνδεσης των ατόμων με τις πληροφορίες. Οι καινοτομίες της Google στην αναζήτηση στον ιστό και στη διαφήμιση έχουν καταστήσει τον ιστότοπο της ανώτατο διαδικτυακό περιουσιακό στοιχείο και την επωνυμία της μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες παγκοσμίως.