ΘΕΑΤΡΟ: “Tunnel of Oppression” at Vault

Sep 09, 2015 421
Published in Art

TUNNEL OF OPPRESSION

Rate this item
(0 votes)

 

Δημήτρης Πλαβούκος – Hellenic American College in collaboration with Hellenic American University.

 

Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ως τις 25 Σεπτεμβρίου,
καθημερινά από τις 14:00 έως τις 20:00,
 και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως 20:00

Ο Δημήτρης Πλαβούκος και το Hellenic American College in collaboration with Hellenic American University παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την παράσταση, “Tunnel of Oppression”.

 

Πρόκειται για μια παράσταση που θίγει σύγχρονα θέματα βίας, καταπίεσης, ομοφοβίας, ρατσισμού και διάκρισης.
Βασισμένη στο Museum of Tolerance του Los Angeles, η παράσταση παρουσιάζει μέσα από αναπαράσταση, μορφές βίας και καταπίεσης στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι παρευρισκόμενοι μπαίνουν μέσα στο χώρο που είναι διαμορφωμένος να δίνει την αίσθηση του τούνελ, σε group των 5 ατόμων, και γίνονται κομμάτι αυτών των αναπαραστάσεων. Μετά την έξοδό τους από το τούνελ, οι παρευρισκόμενοι, δέχονται αποφόρτιση από ομάδα ψυχολόγων και ενημέρωση από ομάδες που ασχολούνται με αυτά τα κοινωνικά θέματα καταπίεσης.

 

Η συνολική διάρκεια της εμπειρίας είναι 45 λεπτά.

 


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Λίγα λόγια για την παράσταση:
To Tunnel of Oppression ξεκίνησε το 1993 στο Western Illinois University, ως ένα πολυμορφικό πρόγραμμα, και πλέον πραγματοποιείται στα περισσότερα πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ. Χρησιμοποιώντας ως βάση το Museum of Tolerance στο Λος Άντζελες, το πρόγραμμα παρουσιάζει στο κοινό, έναν πρακτικό τρόπο, μέσα από τον οποίο ο παρευρισκόμενος βιώνει την καταπίεση που αντιμετωπίζουν διάφορες κοινωνικές ομάδες. Με την εμπλοκή των συναισθημάτων των παρευρισκόμενων, η ενημέρωση για την καταπίεση που αντιμετωπίζουν περιθωριοποιημένες κοινωνικά ομάδες, η επιμόρφωση γύρω από θέματα βίας και ρατσισμού και η πληροφόρηση σχετικά με τις διακρίσεις, φυλετικές ή σεξιστικές, είναι πραγματικά αποτελεσματική.
Ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 17 ετών

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Project manager: Δημήτρης Πλαβούκος
Project supervisor (HAEC): Δημήτρης Αποστολίδης

Σκηνοθεσία – Κείμενα: Δημήτρης Πλαβούκος

Βοηθός Σκηνοθέτη – Κίνηση: Δήμητρα Κολλά

Μουσική: Βαγγέλης Μακρής

Παραγωγή: Hellenic American College