ΘΕΑΤΡΟ: «ΟΙ 7 ΚΛΑΙΟΥΣΕΣ»

Sep 27, 2015 397
Published in Art
Στο Θέατρο Παραμυθίας
Από 5 Οκτωβρίου 2015
Rate this item
(0 votes)
Τι μπορεί να συμβεί όταν νυχτώνει;
Πόσα ένοχα μυστικά είστε έτοιμοι να ακούσετε;
 
Η A PRIORI παρουσιάζει, από 5 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μούτση, τη μαύρη κωμωδία «ΟΙ 7 ΚΛΑΙΟΥΣΕΣ», στο Θέατρο Παραμυθίας.
 
7 γυναίκες εξομολογούνται τις θανάσιμες ιστορίες τους, σαν άλλες deadly women ή φόνισσες του “Chicago”. 7 θανάσιμα κωμικοτραγικές φιγούρες, από διαφορετικά μέρη και εποχές, αφηγούνται τις σκοτεινές ιστορίες τους. Ένα ταξίδι στη ψυχοσύνθεση της γυναίκας-δολοφόνου θα γεμίσει τη σκηνή του Θεάτρου Παραμυθίας με μουσική, αφήγηση, έμμετρο λόγο και… μπόλικο μαύρο χιούμορ!
Μια μαύρη κωμωδία που θα στείλει άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας
μια επίσκεψη «στον άλλο κόσμο»…
Σημείωμα του σκηνοθέτη
 
Τον προηγούμενο χειμώνα είδα την παιδική παράσταση «ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ…κι όνειρα γλυκά!» από την ομάδα ΜανταΜίτσες, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και ενθουσιάστηκα. Λίγο αργότερα, μου έγινε η πρόταση από την Κωνσταντίνα να βάλω κι εγώ το χεράκι μου στη δημιουργία μιας δεκαπεντάλεπτης παράστασης με τις μανταΜίτσες για το φεστιβάλ Scratch του θεάτρου BIOS. Θέμα της, η αυτοκτονία και πως οδηγείται σ’ αυτήν ο αυτόχειρας. Έτσι παρουσιάσαμε την παράσταση «Στο βάθος του αδιεξόδου». Ακούγοντας πολύ καλές κριτικές για το αποτέλεσμα και λόγω της όμορφης συνεργασίας που είχε ξεκινήσει, θελήσαμε να συνεχίσουμε. Έτσι, δημιουργήσαμε τη μουσικο-θεατρική παράσταση «οι 7 κλαίουσες». Αυτές οι 7 γυναίκες αγγίζουν ευαίσθητες χορδές και σκοτεινά σημεία της ψυχής μας, αλλά πάντα μέσα από το χιούμορ. «Οι 7 κλαίουσες» φέρνουν την αλήθεια μπροστά στα μάτια μας μέσα από τον ακραίο σουρεαλισμό. Μια παράσταση καθρέφτης, γιατί όλοι μας, άντρες και γυναίκες, έχουμε μια κλαίουσα μέσα μας.
Ταυτότητα παράστασης
Αρχική ιδέα: Όλγα Κωστάκη
Κείμενο: μανταΜίτσες
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μούτσης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Οικονόμου
Κοστούμια: Κική Μήλιου
Σκηνικά: David Negrin
Κίνηση-Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη
Promo videos: Didi
Γραφιστική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καραβάς

Οι 7 κλαίουσες είναι:
Στέλλα Γεωργουλέα, Αναστασία Δημοπούλου, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μαγδαληνή Παλιούρα, Έμμη Χάλαρη, Άντρη Χατζηχριστοδούλου, Μελίτα Ψυχογυιοπούλου

 
ΟΙ 7 ΚΛΑΙΟΥΣΕΣ
από τις μανταΜίτσες
(Κατάλληλο για άνω των 15 ετών)
Χώρος: Θέατρο Παραμυθίας
Παραμυθίας 27, Μεταξουργείο
Παραστάσεις: Από 5 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.30
Διάρκεια: 70’