Ο ΑΜΛΕΤ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ

Jul 26, 2017 880
Published in Art

Ο Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο θέατρο Άνεσις.

Rate this item
(0 votes)


Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Λεβάν Τσουλάτζε, μας μεταφέρει στην Ελσινόρη έχοντας συνοδοιπόρους εξαιρετικούς ηθοποιούς: τον Τάσο Ιορδανίδη ως πρίγκιπα της Δανίας, τον Άρη Λεμπεσόπουλο στο ρόλο του Βασιλιά Κλαύδιου, την Πέμη Ζούνη ως Βασίλισσα Γερτρούδη, την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της τραγικής Οφηλίας και το Θοδωρή Κατσαφάδο στο ρόλο του Πολώνιου, Συμβούλου του Βασιλιά.

Ο Άμλετ, φαίνεται να γράφτηκε στα 1601 και να πρωτοπαρουσιάστηκε σύμφωνα με παλαιότερη καταγραφή τον Ιούλιο του 1602. Στην Ελλάδα παίχτηκε για πρώτη φορά το 1937 από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη. Για τον ίδιο τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τα γεγονότα που φαίνονται να συνέπεσαν χρονικά με τη συγγραφή του έργου επηρεάζοντάς τον, γνωρίζουμε τη συνωμοσία του Έσσεξ (Φεβρουάριος 1601) με συνέπεια να φυλακιστεί ο προσωπικός φίλος και μέντορας του Σαίξπηρ, Κόμης του Σαουθάμπτον. Παράλληλα ο θάνατος του πατέρα του (1601), τον επιφόρτισε με δυσάρεστα οικογενειακά βάρη.
Η ιστορία του Άμλετ ξεκινά όταν ο Βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει απροσδόκητα, και στη θέση του αναλαμβάνει χρέη Βασιλέα ο αδερφός του Κλαύδιος. Ο Κλαύδιος πρώτα παντρεύεται τη χήρα Βασίλισσα, Γερτρούδη. Ο νεαρός Πρίγκιπας Άμλετ, δυσαρεστημένος από το θάνατο του πατέρα του αλλά και τον εσπευσμένο γάμο της μητέρας του με το θείο του, «βλέπει» το φάντασμα του νεκρού Βασιλιά. Έτσι αποζητά δικαίωση για το νεκρό.
* Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Μουσική Eπιμέλεια:Λεβάν Τσουλάτζε
* Ελεύθερη Aπόδοση – Δραματουργική Επεξεργασία:Δημοσθένης Παπαδόπουλος
* Σκηνικά:Σταύρος Λίτινας
* Κοστούμια:Ηλένια Δουλαδίρη
* Φωτογραφίες:Πάτροκλος Σκαφιδάς
* Πρωταγωνιστούν:Τάσος Ιορδανίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Πέμυ Ζούνη, Ιωάννα Παππά, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Πουρσανίδης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Διακοσάββας, Θοδωρής Κανδηλιώτης και ο Θοδωρής Κατσαφάδος.
* Θέατρο Άνεσις, Διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
* Πρεμιέρα παράστασης: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017
* Ημέρες και Ώρες: κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19:30, Πέμπτη στις 20:00 και Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30
* Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη και Πέμπτη: 17 ευρώ, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή: 20 ευρώ, 14 ευρώ (φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές & άνω των 65 χρόνων) και 10 ευρώ (άνεργοι)
* Τηλέφωνο θεάτρου: 210 7488881-2