ΚΡΑΥΓΗ Tennessee Williams

Jan 22, 2016 647
Published in Art
ΚΡΑΥΓΗ του Τένεσι Ουϊλλιαμς
Rate this item
(0 votes)
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
 
Με τον Αλέκο Συσσοβίτη και την Μάνια Παπαδημητρίου
 
 
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 8 €
 
​ 
Η Κραυγή, ένα σπάνιο αριστούργημα του Τένεσι Ουίλλιαμς παρουσιάζεται στο Faust με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου. Έργο σχεδόν άγνωστο στο αθηναϊκό κοινό περιγράφεται από τον συγγραφέα ως «το καλύτερο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος», το οποίο χρειάστηκε δέκα ολόκληρα χρόνια για ολοκληρωθεί η συγγραφή του.
 
Η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου μας σύστησε την Κραυγή το 2014 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τώρα αναμετριέται για δεύτερη φορά με τον κόσμο του έργου.
 
Ο Φελίς κι η Κλαιρ, ηθοποιοί και αδέλφια στη ζωή, βρίσκονται σε ένα παραμελημένο θέατρο όταν πληροφορούνται ότι ο θίασος τούς παράτησε. Εγκαταλελειμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.


Ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Μάνια Παπαδημητρίου, που υποδύονται αντίστοιχα τον Φελίες και την Κλαίρ, αναμετριούνται με την εθιστική ευφορία και τις δυσκολίες της θεατρικής πράξης σε μια παράσταση - κλειδαρότρυπα στο making off του θεάτρου, όπου ο συγγραφέας  εκθέτει τις στιγμές που το προσωπικό τραύμα του καλλιτέχνη μετουσιώνεται σε τέχνη.
 
Το έργο Out Cryτου Τένεσσι Ουίλλιαμς, παίχτηκε για πρώτη φορά στο Hampstead Theater Club του Λονδίνου το 1967 με τον τίτλο «The Two Character Play». Το 1971 ανέβηκε στο Σικάγο μια άλλη εκδοχή του έργου με τον τίτλο «Out Cry» και με αυτόν τον τίτλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ν. Υόρκη το 1975.