Η THE BODY SHOP ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 40 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ

Mar 24, 2016 473
Published in BEAUTY

To Σάββατο 26 Μαρτίου γιορτάζουμε την 40ή επέτειο της The Body Shop, του επαναστατικού brand που καθιέρωσε την ηθική στην ομορφιά.

Rate this item
(0 votes)

 

Για τον εορτασμό της επετείου, η εταιρεία The Body Shop παρουσίασε πρόσφατα τη νέα δέσμευσή της με τίτλο Enrich Not Exploit™ (Ενδυναμώνουμε Δεν Εκμεταλλευόμαστε), η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από στόχους προκειμένου η The Body Shop να γίνει η  πιο ηθική και βιώσιμη διεθνής επιχείρηση στον κόσμο. 

Από την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος «Trade not Aid» το 1987, του πρώτου προγράμματος Εμπορίου με Κοινότητες στον κλάδο της ομορφιάς, μέχρι τη δημιουργία του

πρώτου Body Butter το 1992, η The Body Shop βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας.

 

Το 2013, ύστερα από 20 χρόνια συνεχούς εκστρατείας ενάντια στα Πειράματα σε Ζώα, η The Body Shop γιόρτασε την απαγόρευση που δεν επιτρέπει στην Ε.Ε. την εισαγωγή και πώληση καλλυντικών προϊόντων και συστατικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Η εταιρεία συνεχίζει αυτή την εκστρατεία σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Στην 40ή της επέτειο η The Body Shop θα παρουσιάσει τις bio-γέφυρες, μια νέα πρωτοβουλία με στόχο την προστασία και αναγέννηση 75 εκατ. τετραγωνικών μέτρων κατεστραμμένου περιβάλλοντος και την παροχή βοήθειας στις κοινότητες προκειμένου να ζουν με πιο βιώσιμο τρόπο. Η The Body Shop θα παρουσιάσει επίσης μια νέα σειρά προϊόντων 100% vegetarian για την περιποίηση του προσώπου, φέρνοντας συνταγές ομορφιάς από τη φύση καθώς και πρωτοποριακά αρώματα τα οποία αιχμαλωτίζουν την πεμπτουσία των σπάνιων, πολυτίμων, ζωντανών αρωμάτων, αφήνοντας παράλληλα τη φύση ανέγγιχτη.

 

Η εταιρεία θα παρουσιάσει επίσης τη νέα πρωτοποριακή βιώσιμη συσκευασία με AirCarbon™ που μετατρέπει τα αέρια του θερμοκηπίου για να παράξει ένα προϊόν εναλλακτικό του πλαστικού. Το AirCarbon™ πρόκειται για ένα θερμοπλαστικό υλικό που συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο όπως τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε στις συσκευασίες μας, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί το πετρέλαιο ως πηγή άνθρακα για τη δημιουργία του πλαστικού, αντικαθιστώντας το πετρέλαιο με δεσμευμένο άνθρακα.

 

Η The Body Shop ιδρύθηκε το 1976 από την Dame Anita Roddick μέσα από ένα μικρό κατάστημα που άνοιξε στο Brighton, στη νοτιοανατολική Αγγλία. Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 22.000 εργαζόμενους σε 65 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, 250 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τα 3.300 καταστήματα της The Body Shop σε όλο τον κόσμο.  

 

Ο Jeremy Schwartz, Chief Executive της The Body Shop λέει: «Ανέκαθεν κάναμε τα πράγματα διαφορετικά, σπάζαμε τα στεγανά, υπήρξαμε πρωτοπόροι, τολμηροί και γενναίοι. Χρησιμοποιούμε τα καταστήματα και τα προϊόντα μας για να επικοινωνούμε θέματα που αφορούν το ππεριβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμπνέοντας και παρακινώντας τόσο τους εργαζομένους όσο και τους πελάτες μας να αναλαμβάνουν δράσεις που να οδηγούν σε σημαντικές αλλαγές. Με το βλέμμα μας στραμμένο στα επόμενα 40 χρόνια, η δέσμευσή μας για θετική αλλαγή παραμένει εξίσου ισχυρή. Ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τα προϊόντα. Τα προϊόντα μας ενδυναμώνουν, αλλά δεν δίνουν ποτέ ψεύτικες υποσχέσεις και δεν δοκιμάζονται ποτέ σε ζώα.»

 

Η δέσμευση της The Body Shop υπενθυμίζει στους πελάτες γιατί συνεχίζουν να επιλέγουν την ηθική ομορφιά. Με μια νέα σειρά από στόχους η The Body Shop πρόκειται να κάνει περισσότερα για να εμπλουτίσει τον πλανήτη, τα προϊόντα της και τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται. Το πρωτοποριακό της πρόγραμμα «Εμπόριο με Κοινότητες» θα διπλασιαστεί και η The Body Shop θα αναλάβει την προστασία ορισμένων ειδών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης καθώς επίσης θα ανανεώσει περιοχές δασών ανεκτίμητης αξίας χτίζοντας bio-γέφυρες.